Přilákejte nové zákazníky pomocí platformy Quora - Quora Ads

V tomto článku se budeme věnovat různým typům Quora Ads, nastavení reklamní kampaně a několika tipům pro jejich optimalizaci.

Obsah

Úvod

Co je Quora

Výhody a nevýhody platformy Quora

Typy reklam

Jak nastavit a optimalizovat reklamy na webu Quora

Závěr

Úvod

Reklamy na platformě Quora lze použít k propagaci produktu, služby nebo vaší značky. Jedná se o účinný nástroj pro firmy, které chtějí zacílit na konkrétní publikum a zvýšit tak povědomí o své značce.

Quora Ads jsou založeny na reklamním modelu typu CPC (cost-per-click), což znamená, že inzerenti platí pouze za kliknutí na reklamu, nikoliv však za její zobrazení. Tento reklamní model umožňuje větší kontrolu nad rozpočtem a usnadňuje měření výkonnosti kampaní. 

Co je Quora

Quora je populární webová stránka, která umožňuje uživatelům klást otázky a získávat od ostatních odpovědi na téměř libovolná témata. 

S více než 300 miliony aktivních uživatelů měsíčně se stala jedním z největších center pro sdílení znalostí na internetu. 

Posláním Quory je šířit vědomosti a sbližovat lidi tím, že jim dává možnost učit se jeden od druhého prostřednictvím otázek a odpovědí. 

Otázky se mohou týkat jak vážných, tak i odlehčených témat, včetně technologií, sportu, koníčků, kultury a mnoho dalších. 

Quora také poskytuje možnost filtrování obsahu, aby uživatelé získali pouze spolehlivé informace z ověřených zdrojů, přesto však stále existuje určité riziko, že se zde setkáte s dezinformacemi.

Proto zde platí jednoduché a jasné pravidlo: “Důvěřuj, ale prověřuj.”

Výhody a nevýhody platformy Quora

Quora Ads přináší firmám, které chtějí oslovit širší publikum a získat tak více potenciálních zákazníků, několik výhod.

Ve srovnání s jinými formami digitálního marketingu jsou relativně levné, takže představují zajímavou variantu pro firmy s omezeným rozpočtem. Pro představu náklady na kliknutí zde začínají na 0.01 USD a náklady na 1 000 zobrazení na 0,20 USD. Nabízí také možnost zacílit reklamu na konkrétní publikum, což usnadňuje přizpůsobení inzerce těm správným lidem.

Quora Ads však má i jisté nevýhody.

Quora sice vznikla již v roce 2009, ale možnost inzerce zde existuje až od roku 2016. Mnoho společností o možnosti inzerce na této platformě stále nezná, čímž je pro ni obtížnější  konkurovat zavedenějším formám digitálního marketingu. Kromě toho správné nastavení Quora Ads vyžaduje určité množství času a úsilí a může tedy nějakou dobu trvat, než se u kampaní začnou objevovat výsledky.

V následujících částech tohoto článku vám však poskytneme několik užitečných tipů a rad, jak na této platformě uspět a vytěžit z reklamních kampaní maximum, tak pokračujte dále ve čtení.

Typy reklam

Existují tři hlavní typy reklam Quora: textové reklamy, obrázkové reklamy a videoreklamy. Každý z těchto typů má své jedinečné výhody a může firmám pomoci s oslovením jejich cílového publika.

Textové reklamy

Textové reklamy jsou nejjednodušší formou reklamy na webu Quora a umožňují firmám zveřejňovat krátké příspěvky přímo ve feedu.

Tyto reklamy jsou obvykle omezeny na jeden titulek, krátký popis a odkaz. 

Nejvíce se využívají k propagaci konkrétního produktu nebo služby, protože nejsou tak vizuálně atraktivní jako jiné typy inzerce. Firmy by se tedy měly zaměřit na vytváření stručných a poutavých textů, které si dokáží získat uživatelovu pozornost.

Kromě toho je také důležité používat v reklamních textech vhodná klíčová slova, aby reklamu viděli ti správní lidé, u kterých je větší šance na konverzi.

Obrázkové reklamy

Obrázkové reklamy jsou vizuálně mnohem přitažlivější než textové reklamy a umožňují firmám vizuální prezentaci svých produktů či služeb. 

Tyto reklamy se obvykle skládají z obrázku, titulku a odkazu.

V rámci obrázkových reklam je zásadní využívat vizuálně přitažlivé obrázky, které odpovídají propagovanému produktu nebo službě a upoutají tak pozornost cílové skupiny.

Společnosti by se tedy měly vyhnout běžným fotografiím, které jsou volně dostupné na internetu a místo toho se spíše zaměřit na vytváření vlastních vizuálů, které by měly být jednoduché a jasné.

Videoreklamy

Videoreklamy jsou nejpoutavějším typem reklamy, které firmám umožňují vytvářet krátká videa, jež lze zobrazit přímo ve feedu. 

Tyto reklamy se obvykle skládají z titulku, videa a odkazu.

Pro videoreklamy je nejvhodnější takové video, které je krátké, poutavé, výstižné, informativní a hlavně relevantní k propagovanému produktu nebo službě. 

Jak nastavit a optimalizovat reklamy na webu Quora

Nastavení kampaně v Quora Ads je jednoduché. V této části se budeme zabývat nejen potřebnými kroky, které vedou k úspěšnému vytvoření účtu a nastavení kampaně, ale i osvědčenými postupy, jak své reklamy zacílit na to správné publikum a jak nastavit vhodný rozpočet.

Vytvoření účtu

Vytvoření účtu Quora Ads je prvním krokem k tomu, abyste mohli začít. 

Nejprve přejděte na domovskou stránku a klikněte na tlačítko "Začít". Poté budete vyzváni k zadání názvu společnosti, webové stránky a e-mailové adresy. 

Jakmile budou vaše údaje ověřeny, budete přesměrováni na hlavní ovládací panel, kde můžete začít vytvářet kampaně.

Nastavení kampaně

Po vytvoření účtu můžete začít nastavovat svou kampaň. 

Na hlavním panelu klikněte na tlačítko "Vytvořit kampaň". Následně budete vyzváni k zadání několika údajů, například cíle kampaně, rozpočet a data zahájení a ukončení. 

Poté si vyberete možnosti cílení, které nejlépe odpovídají vaší kampani a nakonec svou kampaň zkontrolujete a kliknutím na tlačítko "Odeslat" spustíte reklamu.

Výběr cílové skupiny

Výběr té správné cílové skupiny je klíčem k úspěšnému vedení jakýchkoliv reklamních kampaní. 

Reklamy můžete cílit podle zeměpisné polohy, věku, pohlaví, zájmů ale i dalších hledisek. 

Quora navíc umožňuje využít také pokročilých možností cílení, které vám pomohou oslovit ty nejrelevantnější uživatele. Kampaně jde například cílit na lidi, kteří už se do podobných kampaní někdy zapojili nebo kteří se zajímají o konkrétní témata.

Stanovení rozpočtu

Při stanovování rozpočtu kampaně je důležité zvážit si vaše hlavní cíle a záměry. 

Quora umožňuje nastavení buď denního rozpočtu nebo celkového rozpočtu kampaně. 

Při jeho vytváření byste se měli zamyslet i nad předpokládanou velikostí publika a odhadovanými náklady na kliknutí (CPC), což je ukazatel, který se používá k měření nákladů na každý proklik z reklamy.

A/B testování

Testováním různých verzí reklam můžete zjistit, která z nich má nejlepší výkon, a podle toho pak své kampaně optimalizovat. 

Můžete testovat různé reklamní texty, obrázky, videa či možnosti cílení, abyste zjistili, které z nich mají ten nejlepší výkon, což vám pomůže maximálně využít vynaložené prostředky na reklamu.

Monitorování výkonu

Pro optimalizaci kampaní je zásadní sledovat jejich výkonnost. Můžete tak zjistit, jak jsou vaše kampaně efektivní, a podle potřeby pak provádět změny. 

Kampaně můžete monitorovat pomocí různých metrik, jako je počet zobrazení, počet kliknutí, konverze nebo cena za kliknutí. 

Závěr

Quora Ads mohou být pro firmy velmi účinným nástrojem pro získávání potenciálních zákazníků, protože díky možnosti přesného zacílení na cílové skupiny lze zajistit, že budou osloveni ti správní lidé.

Kromě toho jsou Quora Ads poměrně jednoduché na ovládání a dají se snadno integrovat s již existujícími marketingovými strategiemi.

Celkově vzato nabízí Quora Ads firmám poměrně účinný a nákladově efektivní způsob, jak se zaměřit na požadované potenciální zákazníky a zvýšit tak svou viditelnost.

Pokud přemýšlíte, jakou platformu pro svou marketingovou kampaň zvolíte, zkuste si také přečíst naše články na téma Facebook Ads nebo Reddit Ads.

Témata: Marketing, Performance Marketing

 
O Lukáši Lískovcovi
 
Pomáhám klientům s růstem jejich firem prostřednictvím implementace marketingu založeného na datech, digitalizovaných prodejních procesech a technologiích, které mají v tomto procesu přidanou hodnotu.
Přečti si jeden z mých článků!
Zabere ti jen chvilku tvého času, ale o to více tě obohatí spoustou nových informací!

Lukáš Lískovec

Napsal

Lukáš Lískovec

Pomáhám klientům s růstem jejich firem prostřednictvím implementace marketingu založeného na datech, digitalizovaných prodejních procesech a technologiích, které mají v tomto procesu přidanou hodnotu.

Blog
Potenciální rizika a úskalí výkonnostního marketingu

Potenciální rizika a úskalí výkonnostního marketingu

Seznamte se s možnými riziky a nástrahami spojenými s výkonnostním marketingem. Ukážeme vám, jak se ...

Obsahový marketing pro různé fáze cesty kupujícího

Obsahový marketing pro různé fáze cesty kupujícího

V tomto článku vám poskytneme praktické tipy, které vám pomohou při vytváření promyšlené obsahové ...

Atribuční model v cross channel marketingu

Atribuční model v cross channel marketingu

Cílem tohoto článku je zjednodušit proces měření cross-channel marketingu. Prozkoumáme, jak ...

Průvodce výběrem správných platforem pro cross-channel marketing

Průvodce výběrem správných platforem pro cross-channel marketing

V tomto průvodci se dozvíte, jak vybrat ty nejlepší marketingové platformy pro efektivní ...

Nejlepší CRM systémy zdarma

Nejlepší CRM systémy zdarma

Maximalizujte efektivitu svého podnikání pomocí těch nejlepších CRM systémů zdarma. Získejte ...

Jak vytvořit cross channel kampaň

Jak vytvořit cross channel kampaň

V tomto článku vám poskytneme srozumitelný a krok za krokem vedený postup pro tvorbu úspěšné ...

Nejlepší CRM systémy pro malé firmy

Nejlepší CRM systémy pro malé firmy

Náš komplexní průvodce vás provede kroky, které vám pomohou vybrat ten správný CRM systém a taktéž ...

Co je to Cross Channel Marketing?

Co je to Cross Channel Marketing?

Naučte se, jak efektivně spojovat a koordinovat různé komunikační kanály pro maximální dosah a ...

Případová studie: Flowboost Labelizer Google Ads skript

Případová studie: Flowboost Labelizer Google Ads skript

Už jste slyšeli o Flowboost Labelizer? Přinášíme vám stručný přehled, jak s jeho pomocí můžete u ...

GA4 a SEO: Jak zefektivnit organické vyhledávání

GA4 a SEO: Jak zefektivnit organické vyhledávání

V tomto článku se ponoříme do úskalí GA4 a prozkoumáme, jak jej využít k získání maximálních ...

Marketingové operace: Tipy a triky pro maximální výkon

Marketingové operace: Tipy a triky pro maximální výkon

Tento článek pojednává o tom, co jsou to Marketing Operations, z jakých segmentů se skládají a jak ...

Osvědčené postupy pro Account-Based Marketing v B2B firmách

Osvědčené postupy pro Account-Based Marketing v B2B firmách

V tomto článku se ponoříme do světa ABM, odhalíme pilíře, na nichž tato strategie stojí, a současně ...